produk pilihan pengguna pada 2019

Produk Pilihan Pengguna pada 2019

bagaimana sales tahun ni? rancak? topik hari ini adalah untuk ketahui produk pilihan pengguna pada 2019.

sekirannya anda adalah usahawan yang ingin bina produk OEM di kilang dan mahukan langkah-langkah awal , boleh ke post ini, pengenalan untuk anda. Klik gambar di bawah

Lakukan 3 Perkara ini Bila Bina Produk Jenama Sendiri

tahukan anda setiap tahun perubahan permintaan produk berlaku di pasaran. Bukan sahaja di Malaysia bahkan di seluruh dunia berlaku. Dan apakah produk pilihan pengguna pada 2019?

ini adalah forecast dari data-data terkumpul.

Produk Pilihan Pengguna pada 2019

jika anda gagal merancang, anda merancang untuk gagal – pepatah

1. Produk Kecantikan

tidak dinafikan, produk kecantikan adalah produk menjadi permintaan paling tinggi seluruh dunia. Angka ini bermain dengan baik. Nisbah purata permintaan produk pilihan pengguna pada 2019 ini terhasil dari permintaan gender wanita lebih tinggi dari lelaki dari tahun ke tahun.

setiap tahun formula untuk produk kecantikan menjadi lebih baik, lebih fleksibel dengan permintaan pengguna. Antaranya seperti

  1. produk penjagaan kulit
  2. produk kuruskan badan
  3. produk muka
  4. produk toiletri
  5. produk rambut

2. Produk Kesihatan

ka-ching! mesti tekaan anda tepat kan? produk kesihatan nak tak nak adalah produk yang selalu top 5 dalam permintaan tahunan. Produk kesihatan ini terbahagi kepada dua bahagian yang popular iaitu

  1. produk alami ( natural )
  2. produk generik

pengguna lebih suka jika produk yang mereka ambil adalah Natural tanpa bahan kimia. Bahan yang bebas pengawet. Bahan yang diformulakan tanpa konten yang meragukan seperti SLS, Paraben.

 

3. Produk Pembelajaran

produk pembelajaran

does this rings a bell?  tampak pelik kan? zaman sedikit demi sedikit telah tunjukkan perubahan begitu juga produk pilihan pengguna pada 2019 nanti. Masyarakat telah menghargai nilai ilmu dan apa-apa sahaja yang produk seperti produk minda, produk yang membantu dalam proses pembelajaran akan menjadi keutamaan.

 

ini adalah forecast 3 produk pilihan pengguna pada 2019 . JIka data ini bermanfaat pada anda, klik save atau sharekan pada sosial media anda. Moga perkongsian ini bermanfaat. Good luck pada tahun 2019!

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

produk shaklee jutawan

Cara Produk Shaklee Buat Jualan Berjuta

Cara Produk Shaklee Buat Jualan Berjuta

tak dinafikan berbagai cara dan usaha dilakukan oleh produk Shaklee dari dalam negara sehingga luar negara untuk naikkan jualan dari saban tahun.

tak dinafikan juga mereka melaburkan beratus-ratus ribu ringgit sehingga jutaan ringgit untuk lakukan pemasaran di serata dunia

namun sebelum datangnya strategi dan teknik mereka, ada beberapa perkara asas dalam perniagaan yang membuatkan produk Shaklee menjadi unik dan menarik.

Kenali Pengasas Produk Shaklee

sejarah produk shaklee
pengasas produk Shaklee Dr Forest C. Shaklee

1. Branding

dua elemen utama yang dipamerkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee dalam mengenalkan jenama Shaklee pada umum ialah melalui Moto dan Brand Story

MOTO Shaklee yang ditonjolkan seperti ” Hidup Secara  Alami ( Living Harmony with Nature ) ” memberikan mesej jelas kepada pelanggan. Sekaligus juga memberitahu produk Shaklee mesra alam, tidak mengandungi bahan kimia.

Bagi mereka yang mahukan kehidupan yang lebih sihat, produk Shaklee adalah pilihan utama. Bila sebut Hidup Secara Alami, Natural Living, ramai akan ingat Shaklee

Brand Story yang dihasilkan oleh Dr Forest juga banyak menarik perhatian umum iaitu sejak Dr Forest kecil beliau menghidap tuberculosis , yang mana doktor diagnose beliau tidak dapat hidup sehingga umur 8 tahun.

Kisah kejayaan keluarga beliau mengawal TB itu dikaitkan dengan pengamalan kehidupan alami seperti hirup udara bersih setiap hari adalah titik yang menguatkan moto perniagaan.

Elemen brand story yang ditampilkan lagi oleh shaklee seperti kisah Dr. Forest melawan cancer beliau dengan mengamalkan Hidup Secara Alami membuatkan pelanggan beliau tertarik dan ingat kisah ini lalu menguatkan lagi jenama Shaklee

2. Matlamat

produk Shaklee yang pertama

ketika Dr Forest melakukan perniagaan Shaklee, keuntungan bukanlah prioriti utama. Dr Forest lebih fokus kepada matlamat utama beliau iaitu membantu pelanggan ( masyarakat ) dengan memperkenalkan pentingnya nutrisi, vitamin, pemakanan baik kepada mereka.

Sewaktu menjadi seorang chiropractic practitioner, minat beliau terhadap nutrisi bercambah. Beliau banyak membaca tentang biochemist dan kajian-kajian saintifik terbaru tentang kepentingan nutrisi.

Pada tahun 1915, beliau telah berjaya mencipta suplemen pertama di dunia dalam bentuk makanan yang beliau namakan “Vitalized Minerals” yang sekarang dikenali sebagai Vitalea.

Pada tahun 1917, beliau berpindah ke Fort Dodge, Iowa dan membuka sebuah pusat rawatan alternati yang mempunyai 15 katil pesakit dan 32 bilik rawatan. Pusat rawatan tersebut bukan saja terdiri daripada chiropractors, malah osteopathsinternist dan juga pakar bedah.

Pesakit-pesakit di pusat rawatan tersebut diberikan diet yang kaya dengan vitamin sebagai salah satu usaha penyembuhan. Pusat rawatan beliau akhirnya semakin hari semakin maju.

3. Direct Selling

” Untuk memastikan pengetahuan tentang kepenting suplemen Dr. Shaklee memberitahu anaknya, “Kita akan ajar beberapa orang, dan beberapa orang ini akan mengajarkan kepada yang lain “

sebelum melakukan jualan secara langsung kepada masyarakat umum, Dr Shaklee memberikan kesedaran demi kesedaran tanpa henti kepada masyarakat akan kepentingan nutrisi, pemakanan baik, vitamin, supplemen.

Dengan pelbagai kajian, kerja keras dan komitmen yang tidak berbelah bahagi, akhir keluarga Shaklee telah berjaya menjadi konsep direct selling produk suplemen menjadi satu fenomena pada hari ini. Semuanya bermula dengan keyakinan Dr. Shaklee tentang kuasa penyembuhan dan falsafah “Thoughtmanship” beliau.

sekarang Rahsia Produk Shaklee menghasilkan sales berjuta terungkai. Nampak mudah kan? Jika artikel ini bermanfaat , jangan lupa kongsi untuk manfaat bersama Usahawan lain

daftar ssm

AWAS USAHAWAN! Daftar SSM sebelum bina produk!

tahun 2018 , dan ada dari kalangan usahawan kita masih belum daftar ssm ! Bahaya untuk bisnes anda! Sebagai Usahawan , SSM adalah perkara asas lagi fundamental untuk mulakan perniagaan. Jika anda masih belum mulakan, lakukan sekarang.

Penting ke ada SSM ini? Apakah kelebihan  SSM kepada perniagaan yang bakal kita bina? Produk yang bakal dibina akan anda kaitan dengan SSM ke?

Berikut ialah kelebihan daftar SSM dan mempunyai akaun semasa perniagaan

” the way to get started is quit talking and begin doing – Walt Disney ”

1. Akta Perniagaan 1956

Perniagaan kita walaupun kita dapat untung margin besar atau kecil, baik peniaga kecil-kecilan mahupun punyai kedai yang besar perlu secara sah didaftarkan sebagai entiti perniagaan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956.  Daftar SSM ini perlu dilakukan

2. Elak Denda

Tiada risiko dikenakan denda sebanyak RM50,000 atau penjara dua tahun. Daftar SSM dengan modal hanya RM60 setahun.

3. Kredibiliti 

Kredibiliti kita sebagai peniaga ( online atau offline ) terpancar jelas apabila sudah didaftarkan.

4. Keyakinan Pelanggan

Keyakinan pelanggan meningkat apabila berurusan dengan kita, sebagai satu perniagaan sah.

daftar ssm

5. Accesibility Global

Memudahkan urusan-urusan perniagaan bersama pembekal dari dalam atau luar negara.

6. Accesibility Local

Memudahkan urusan-urusan pembelian perumahan, mesin operasi, jentera, kenderaan atau keperluan lain. Kita ada bukti bahawa perniagaan kita wujud dan sah.

7. Ke Arah Sdn Bhd

Memudahkan kita belajar dan ambil tahu selok belok pengurusan perniagaan sebagai persiapan ke arah pensyarikatan pula ( Sdn Bhd ) sekiranya perlu.

8. Percukaian dan Zakat

Rekod duit keluar masuk yang baik dan dokumentasi yang lengkap, memudahkan pelbagai urusan di masa depan, termasuklah pengistiharan cukai pendapatan dan membuat perkiraan zakat ( bagi Muslim ).

Daftar SSM amatlah mudah. Ia tidak akan mengambil masa yang terlalu lama untuk diproses. Bahkan ianya akan jadi penggerak utama dan identiti perniagaan anda.

Nak daftar SSM secara online, boleh terus klik di sini sekarang. Jika anda telah punyai SSM dan bercita-cita untuk teruskan impian anda untuk bina produk jenama sendiri, jom klik di sini untuk mulakan langkah pertama anda

 

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

bina produk

Lakukan 3 Perkara ini Bila Bina Produk Jenama Sendiri

anda dah sedia nak lakukan 3 Perkara ini bila bina produk jenama sendiri dalam masa terdekat ni? jika ya, tahniah kerana anda akan masuk ke Industri Baharu iaitu Industri OEM. Industri ini belum ramai usahawan cebur

hanya 1-2% usahawan bumiputera lahir dari industri OEM. Selebihnya usahawan yang lain lebih suka menjadi agen di bawah produk usahawan yang menjalankan perniagaan OEM.

beruntung bila anda dah decide nak bina produk jenama sendiri. Lebih beruntung bila kos yang anda nak mulakan itu sangat rendah! Al-maklumlah, anda bina di kilang

Tapi saya selalu dapat rungutan dari Usahawan di luar sana, walaupun mereka bina di Kilang, tapi harga mahal! Macam mana tu?

jawapan mudah saya, pernah baca kerisauan Usahawan dalam bina produk jenama sendiri? Jika belum, klik di sini 

berikut adalah perkara-perkara yang perlu anda elakkan bila bina produk jenama sendiri

bina produk

1. Nyatakan total bajet anda.

Adakah anda punya bajet cukup-cukup atau atau anda punyai bajet tambahan dalam perniagaan anda. Seperti contoh

  1. anda punyai bajet dalam bina produk dalam RM 20,000
  2. anda juga wajib punyai bajet untuk pemasaran separuh dari nilai produk anda
  3. anda juga harus punya bajet kecil seperti kecemasan

jika anda tidak punyai bajet 2 dan 3 ( no  dua paling utama ) , anda akan hadapi masalah untuk bina produk anda.

mahukah anda apabila produk siap tapi tidak terjual? bahaya. Andai kata 1000MOQ itu boleh hasilkan dan jana RM 100,000 ke Rm 150,000, adakah itu pelaburan yang berbaloi? Maka jangan kedekut untuk lakukan bajet untuk pemasaran.

2. Lakukan pemasaran ONLINE

tahukah anda , sekeping billboard di Highway PLUS berharga dari 15,000 ke rm 140,000 setahun ? Baru satu. Itu untuk bina jenama sahaja! Tapi anda perlukan return modal segera untuk hasilkan produk baru lagi ( renew MOQ ) di kilang jika permintaan tinggi di pasaran.

adam jamaludin
upah webdesigner untuk hasilkan website anda

Oleh itu, saya galakkan anda sebagai Usahawan Produk bina laman web untuk selaraskan sistem jualan, sistem marketing, sistem agen anda di sana. Anda tidak perlu untuk bina sendiri, boleh upah dari website designer yang berpengalaman dalam menghasilkan website jenis salesletter atau shopping cart. Jika anda belum ada website, anda boleh upah webdesigner

3. Pilih Kilang bukan Agen

usahawan yang baru berjinak dengan dunia OEM selalu tersilap langkah apabila mem bina produk jenama sendiri buat kali pertama dengan tempah melalui orang tengah iaitu agen. Perkara ini lebih memburukkan keadaan apabila kos yang seharusnya rendah untuk mereka menjadi mahal lalu menyukarkan mereka untuk menjual produk mereka di pasaran.

Kesannya?

Lambakan produk tidak terjual berada di gudang dan lebih malang lagi, produk tersebut terpaksa dijual bawah harga modal. Pilih kilang OEM, bukan agen. Antara kilang OEM yang saya rekomen di Semenanjung ialah FormulabIndustry

https://www.formulabindustry.com

kilang OEM bertaraf GMP yang membantu usahawan mem bina produk jenama sendiri. Bukan sahaja kos rendah, bahkan pensijilan juga turut disediakan dari segi HALAL, Mesti, KKM.

jadi dah dapat rentak bagaimana nak bina produk anda? Jika ini kali pertama anda, sudi-sudi komen di bawah, apa kah produk yang anda ingin bina.

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

soalan oem

3 Soalan OEM yang Selalu Ditanya di Kilang OEM

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

pernah tak anda tanya pada diri sendiri, apa soalan OEM yang bakal di tanya di Kilang OEM jika anda walk in pada hari esok? Ini adalah soalan bocor yang anda boleh prepare jika anda rasa anda mahu ke Kilang OEM pada esok hari

3 Soalan OEM yang selalu ditanya di Kilang OEM

1.Anda dari mana

selalu soalan ini dituju jika anda berjumpa dengan kilang ( direct kilang ). Kenapa soalan ini direct sangat? Jangan salah faham ya, kilang tidak ada apa-apa masalah pun jika anda dari luar negara, cuma ini adalah soalan basic.

seterusnya, jika andai kata anda dari Utara dan Kilang berada di Selatan, kilang akan tanya di mana anda nak Kilang hantar produk jenama sendiri yang bakal anda bina? Jika anda berada jauh, kilang akan hantarkan juga tapi akan ambil masa dan kos ( selalunya penghantaran percuma )

maka pilihlah kilang OEM yang berhampiran anda ATAUkilang OEM yang sediakan kemudahan untuk berurusan.

2. Adakah anda punyai PENGALAMAN berniaga

ini adalah soalan OEM  fundamental yang perlu anda jawab sendiri sebelum anda ke mana-mana kilang. Jika jawapan anda, anda telah punyai pengalaman berniaga dan tahu selok belok perniagaan, kilang akan seronok untuk berurus niaga bersama anda.

jika jawapan anda ” ini kali pertama ” dalam perniagaan, awas SOALAN OEM ini akan buatkan pengurusan kilang tidak berminat untuk jadikan anda client mereka. Bukan kerana mereka tidak mahu, tapi lebih kepada toleransi.

ramai usahawan yang baru kali pertama involve dengan OEM tanpa selok belok perniagaan tumpas dengan menyimpan produk mereka di bawah katil kerana tidak terjual!

3. Berapakah bajet anda?

jika anda telah bersedia, ini adalah kos kiraan mudah untuk anda.

  1. Ketahui industri pilihan anda seperti contoh kecantikan, kesihatan, makanan, minuman ( contoh boleh klik di sini )
  2. Setiap industri punyai harga berbeza
  3. Anda telah ada formula? jika tiada, RND Kilang akan bantu anda dalam sediakan formula yang mendapat permintaan tinggi di pasaran
  4. setiap ADDED Formula menambah nilai harga pada produk anda
  5. berapakah kesediaan MOQ anda , kebiasaan kilang OEM mahukan client mereka tempah minima 1000 MOQ per produk. Jika kos produk anda rm 3-7, maka darablah total itu
  6. Kotak dan Percetakan : kos ini amat rendah jika anda direct dengan kilang. Serendah dari 30 sen sehingga rm 2 per pcs. Selalunya DESIGN adalah percuma!

 

sekarang anda telah tahu SOALAN OEM yang selalu ditanya di kilang. Jangan risau, kebanyakkan yang bertanya juga adalah mereka yang baru ceburi bidang OEM kali pertama. banyakkan bertanya untuk dapatkan jawapan. Semoga berjaya!

 

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

usahawan OEM

3 Perkara yang percepatkan Usahawan OEM berjaya

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

di dalam dunia perniagaan Usahawan OEM, tidak dinafikan, ada perkara yang lebih asas sebelum datangnya segala strategi dan teknik pemasaran, kekuatan jualan setiap hari mahupun bulanan.

Ianya adalah tabiat iaitu habit yang dipraktiskan Usahawan OEM itu sendiri setiap hari 24/7 yang buatkan perniagaan mereka berjaya. Tentu anda kenal kan dengan usahawan-usahawan yang kaya raya di dunia ini, dan mereka punyai tabiat harian yang hebat.

berikut adalah 3 Perkara yang percepatkan Usahawan OEM berjaya

usahawan OEM

1. Mulakan pantas

ramai dari Usahawan OEM pada mulanya bermula dari bawah. Mereka ialah orang-orang yang asalnya hasilkan pendapatan melalui program  seperti

  1. dropship
  2. agen
  3. pengedar,pemborong
  4. stokis

tapi apabila mereka kuasai sistem jualan dan ingin mengorak ke dunia OEM iaitu pembinaan produk jenama sendiri untuk kali pertama, mereka tidak ambil masa lama untuk bertindak.

Kebiasaan bagi mereka yang tidak berjaya dalam dunia perniagaan, mereka lebih suka tunggu dan lihat. Selagi tak nampak hasil mereka tidak terasa tergerak untuk keluar dari comfort zone mereka

apabila mereka kenali Kilang OEM yang boleh bantu mereka bina produk, mereka bertindak pantas, mereka MULAKAN LANGKAH terus dengan menghubungi, melakukan temu janji, melihat kepada RND produk, dapatkan dokumentasi dan kurang dalam masa sebulan , produk baru jenama sendiri yang mereka impikan menjadi kenyataan.

mudah tak nak jadi kaya raya? Mudah jika anda MULAKAN SEGERA, MULAKAN PANTAS

2. Lakukan dengan pantas

bila dah berniat untuk jadi usahawan OEM , perkara yang perlu didatangi ialah anda kena cepat dalam industri anda. Kemaskan segala perancangan anda dan lakukan pantas.

Seperti contoh, anda ingin merangka sistem jualan dari dropship, agen, pengedar, stokis , affiliate dsb, set kan masa  dan cuba lakukan dan siapkan sistem ini  lebih awal dari masa yang ditetapkan

ada yang kata jika buat kerja cepat-cepat nanti kualiti hilang, jawapan saya, tiada perkara seperti itu. Seorang yang dah biasa anyam ketupat hanya ambil masa 20-30 saat untuk hasilkan anyaman ketupat berbanding mereka yang baru nak bertatih, ambil masa sehingga 5-10 min. Adakah kecepatan masa itu mengurangkan kualiti?

3. Recover Pantas

tidak dinafikan, dalam perniagaan kita akan hadapi kegagalan demi kegagalan sebelum temui kejayaan. Tapi masa yang diambil kita untuk recover dari kegagalan itu akan percepatkan kejayaan kita. Faham?

Contoh  1

en A hadapi kegagalan dan ambil masa 3 bulan untuk recover dari kegagalan. Jika setahun, en A telah recover  4 kali dari kegagalan

Contoh 2

en B hadapi kegagalan dan ambil masa 1 bulan shj untuk recover dari kegagalan. Jika setahun, en B telah recover 12 kali dari kejayaan

Andai kata jika sebagai Usahawan anda perlu sekurang-kurangnya 16 – 20 kali kegagalan atau cabaran sebelum temui kejayaan, siapakah yang akan capai segera dalam kejayaan, en A atau en B?

jangan takut pada kegagalan, itu adalah normal. Tapi bangkit dan recover pantas!

dunia perniagaan ini adil. Mereka yang berusaha keras dan banyak, mereka akan berjaya. Ini juga yang dialami oleh Usahawan OEM sebelum mereka capai kejayaan. Jangan give up, bina habit yang baik serta berusaha sungguh-sungguh untuk jadi jutawan yang anda idamkan

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

3 Checklist untuk bina produk jenama sendiri di Kilang OEM

adakah ini kali pertama anda ingin mahu bina produk jenama sendiri di Kilang OEM? Jika ini kali pertama, moga thread artikel ini dapat  pandu dan bantu anda. Artikel ini lebih kepada bantu usahawan pilih produk yang mendapat permintaan tinggi di pasaran.

jika anda mahu kenali produk-produk Kilang OEM Hasilkan setiap hari, boleh klik di sini

Apakah produk yang sesuai dihasilkan di Kilang OEM? Sebelum menjawab soalan ini, ada soalan yang lebih dasar iaitu, apabila anda memulakan perniagaan OEM, apakah masalah yang anda ingin selesaikan dengan perniagaan anda?

Seperti contoh, jika anda ingin membantu audience anda mengurangkan berat badan, maka industri kesihatan  adalah pilihan anda. Jika anda ingin membantu audience hilangkan jerawat dan jeragat di muka, industri kecantikan adalah pilihan anda

1.Pilih Industri Anda

Memilih industri ini akan memudahkan anda untuk fokus pada penghasilan produk anda di kilang OEM.

ada beberapa industri di pasaran Malaysia yang mendapat permintaan tinggi dari kalangan pengguna, namun persaingan juga tinggi, antaranya

  1. industri kesihatan
  2. industri kecantikan
  3. minuman dan makanan

 

2. Bina Produk di Kilang OEM

ada 3 Kelebihan utama yang anda akan dapat bila bina produk jenama sendiri di Kilang OEM , antaranya

  1. Penghasilan dalam skala besar
  2. Kos rendah per produk
  3. Pensijilan dan Pengiktirafan

3. Pilih Pasaran

jenama sendiri

 

ketiga-tiga elemen ini amat penting untuk kelestarian perniagaan anda. Produk jenama sendiri yang bakal anda bina juga perlulah punyai tempat di pasaran yang sesuai untuk memudahkan jualan produk anda setiap hari tanpa gagal

bersedia dah nak bina produk jenama sendiri di Kilang OEM?

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

Kenali Produk-Produk Kilang OEM Hasilkan Setiap Hari

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

pernah tak anda terfikir, kat mana ya Kilang OEM produk-produk kecantikan dan kesihatan , produk makanan dan minuman atau pun produk krim kanak-kanak ni terhasil? Semuanya imported dari Kilang OEM luar negara ke?

jawapannya? eh mana ada. dah nak masuk 2020 , di Malaysia dah ada produk Kilang OEM sendiri sejak tahun 2000 lagi. Ada lagi awal seperti kilang minuman ( Cap Ayam, Cap Long Chan ). Antara kilang OEM yang paling lama bertapak di Malaysia boleh klik di sini 

Kilang-Kilang OEM ni hasilkan MOQ yang tinggi setiap hari ( nama pun kilang ) dari minimum 1000 pcs sehingga 50,000 sehari. Banyak kan?

Apa produk-produk Kilang OEM hasilkan setiap hari? 

5 produk ini adalah produk popular permintaan ramai di Kilang OEM, antaranya

1.Sabun

sabun kilang oem

simple kan? produk sabun ni permintaan superb sangat di kilang OEM. Yang biasa kita guna di pasaraya tu anda jangan terperanjat ya, semua nya made in Malaysia , Kilang OEM kita.

2. BB Cream

bb cream kilang oem

tak dinafikan , pengguna sekarang dah tak kisah akan jenama kerana jenama yang ada certification seperti HALAL, MESTI, KKM dan dibuat dari Kilang OEM bertaraf GMP itu sudah memadai. Tapi kalau ada brand ( terkenal ) its a bonus! Bukan semua produk luar negara ada KKM dan HALAL tau!

3. Hair Pomade

hair pomade kilang oem

hair pomade seronok pakai, seronok juga kalau dapat gayakan rambut dengan style. Permintaan hair pomade di Kilang OEM kurang berbanding lain-lain, bukan kerana ianya tidak bagus. Kebanyakkan Usahawan Hair Pomade letakkan harga terlalu tinggi hanya untuk produk rambut berbanding produk rambut dari luar negara seperti Gat**y, Br***eam dsb. Pastikan anda nak buat produk mestilah harga mesra pengguna, jika tidak produk ini akan terkubur di bawah katil ( krik-krik )

4. Lips Matte

lips matte kilang oem

70% population kat malaysa ni semua nya perempuan. Dan boleh kata setiap wanita dari umur 10 tahun ( yes im serious ) , sehingga umur 60 tahun keluar rumah wajib pakai gincu ataupun Lips Matte. Lips Matte adalah produk terlaris yang setiap bulan pengeluaran tinggi di Kilang OEM

5. Minyak Wangi

minyak wangi kilang oem

boleh katakan minyak wangi di Malaysia ini masih beberapa Usahawan yang baru mulakan. Boleh kira dengan jari. Brand lain semua dari luar negara. Permintaan minyak wangi amat tinggi dari kalangan pengguna.  Boleh letakkan produk wangian dalam incoming list produk anda. Market tinggi tapi competition rendah! Jangan risau wangian jenis apa yang bakal anda present, di Kilang OEM, mereka punyai department RND yang akan mudahkan anda untuk tahu wangian jenis macam mana ramai pengguna suka

Produk-produk kilang OEM ini, setiap hari , setiap bulan dihasilkan tanpa henti. Permintaan pengguna dari dalam dan luar negara tinggi dan pasaran meluas. Moga info di atas memberi andainfo dan pilihan untuk membina produk jenama sendiri kelak.

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

 

 

Bagaimana Produk Jenama Sendiri Nak Bersaing dengan Produk Luar Negara

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

Anda usahawan, anda nak produk jenama sendiri yang anda bina bersaing dengan produk luar negara yang jauh lebih hebat mempromosi produk mereka di kaca tv ? Adakah masih ada ruang persaingan yang boleh anda gunakan untuk tambat hati pengguna yang baharu untuk gunakan produk jenama sendiri yang anda bina ?

Gunakan 3 Tips ini untuk jadikan produk jenama sendiri anda berbeza dengan pesaing

1. Ketahui Kandungan Bahan Produk Jenama Sendiri Anda

Memang ada banyak jenama tempatan di pasaran, kebanyakannya bergantung kepada kepakaran pihak lain untuk melakukan kajian dan penyelidikan. Namun lebih malang apabila Pemilik Produk Jenama Sendiri tidak mengetahui tahap keselamatan kandungan bahan yang digunakan. Masalah timbul pada produk yang membabitkan penggunaan bahan kimia berbahaya seperti merkuri, hidroquinon, tritenoin dan seumpamanya kerana ia boleh merosakkan kulit.

be osem, be fleksibel dan be responsible. Itu adalah ungkapan popular untuk kejayaan. Anda sebagai usahawan produk jenama sendiri haruslah tahu apa kandungan yang ada dalam produk anda. Jika pengguna lebih arif tentang bahan terlarang, maka SATU SINGLE POST kerana kelemahan anda yang tular di media sosial boleh buatkan momentum perniagaan anda goyah.

2. Dapatkan Kelulusan KKM

dapatkan kelulusan KKM untuk bina produk jenama sendiri

 

kelulusan KKM ini adalah pensijilan yang diberikan kepada pemilik produk akan kesediaan dan keselamatan produk ini sesuai kepada pengguna. Pengguna sekarang arif dan suka melihat tanda KKM ini di produk kesihatan. Ada kelulusan KKM , produk jenama sendiri anda akan dapat tambat hati pengguna!

 

3. Bina Produk Jenama Sendiri di Kilang OEM bertaraf GMP

saya yakin, usahawan produk tentu sudah biasa dengan terma ini ” bina produk jenama sendiri di Kilang OEM bertaraf GMP ” . Pengguna berhak untuk tahu adakah produk jenama sendiri ini dihasilkan dari medium kilang OEM bertaraf GMP atau “kilang di belakang rumah” atau ” produk timbang kilo dari negara jiran ” .

ini adalah list antara Kilang OEM bertaraf GMP di Malaysia pilihan utama usahawan produk. Klik di sini

mudahkan nak compete dengan produk jenama sendiri anda dengan produk antarabangsa ? Sekarang anda sudah tahu, jangan teragak-agak untuk laksanakannya

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

 

Risiko Untuk Bina Produk Jenama Sendiri Melalui Kilang OEM

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*

Tahu tak macam mana nak bina produk melalui Kilang OEM? pernah tak anda sebagai usahawan lihat iklan di jalanraya, lebuhraya, di tv dan juga di radio yang selalu naikkan iklan dari usahawan tempatan dan luar negara terutamanya iklan produk jenama sendiri. Pernah tanya pada diri sendiri, macam mana mereka bina produk mereka sendiri? Mesti besar modal mereka …. kan?

sebenarnya modal buat produk jenama sendiri melalui Kilang OEM ni modalnya tidak besar seperti yang anda fikirkan. Tapi jika anda tersilap langkah, ianya suatu perkara yang amat merugikan dan makan modal anda semula. Topik hari ini untuk dikupaskan ialah

RISIKO UNTUK BINA PRODUK JENAMA SENDIRI MELALUI KILANG OEM

Apakah OEM? OEM adalah ringkasan kepada “original equipment manufacturer.” Ia bermaksud sesuatu produk dikilangkan oleh seseorang untuk orang lain di bawah jenama orang tersebut.

 

Apakah OEM? OEM adalah ringkasan kepada “original equipment manufacturer.” Ia bermaksud sesuatu produk dikilangkan oleh seseorang untuk orang lain di bawah jenama orang tersebut.

Banyak produk seperti kosmetik, makanan dan makanan kesihatan dikeluarkan secara OEM. Air mineral juga banyak dikeluarkan secara OEM. Saya tahu ada sebuah syarikat mengeluarkan lebih 200 jenama air mineral untuk pelbagai pembekal.

Sebagai contoh, sekiranya anda ingin mengeluarkan produk kosmetik, anda tidak perlu kilang. Anda boleh minta kilang sedia ada mengeluarkan produk tersebut dengan meletakkan jenama anda di produk itu.

Di Malaysia, OEM ini dilakukan oleh agensi seperti FormulabIndustry

Apakah kebaikan Kilang OEM?

1. Anda tidak perlu buka kilang untuk keluarkan produk.

2. Pengeluaran lebih cepat. Dari proses formulasi sehingga pengeluaran, tidak sampai dua bulan. Seperti contoh, di FormulabIndustry sampel produk boleh disiapkan seawal 4 hari dan total MOQ boleh disiapkan dalam masa 7 hari ke 14 hari sahaja tanpa mengambil masa yang panjang.

3. Oleh kerana ia dikilangkan oleh syarikat besar, persijilan seperti halal, HAACP, MESTI, GMP dan lain-lain sedia ada atau boleh diperolehi dengan mudah.

4. Kos pengeluaran produk permulaan  rendah, di antara RM25K – RM50K bergantung kepada jenis produk. Ada juga dari 5k-15k. Boleh dapatkan quotation terus di sini

5. Anda tidak memerlukan pekerja pengeluaran, fokus kepada pemasaran.

Risiko Untuk Bina Produk Jenama Sendiri Melalui Kilang OEM ?

1. Sekiranya anda belum pernah menjual apa-apa produk sebelum ini, usah mulakan perniagaan dengan cara ini. Sekiranya anda belum berjaya menjual sebatang pen, apakah yang membuatkan anda yakin boleh menjual berkotak-kotak makanan kesihatan?

2. Banyak masa diperlukan untuk membina jenama. Dengan bajet yang ada, berapa lama anda dapat bertahan?

3. Walaupun kos pengeluaran rendah, namun pelaburan untuk promosi amat tinggi. Tak cukup sekadar ada modal untuk kilangkan produk. Berapa banyakkah wang yang sanggup anda laburkan untuk A&P?

4. Memandangkan produk itu dikeluarkan secara kuantiti besar, adakah anda mempunyai saluran pemasaran yang sesuai bagi menampung pengeluaran tersebut? Adakah saluran itu sudah diuji dan terbukti berkesan?

5. Oleh kerana produk PESAING itu berkemungkinan dikeluarkan dari kilang yang sama (mungkin dengan sikit variasi), apakah nilai tambah anda?

jika diikutkan,  risiko untuk bina produk jenama sendiri melalui Kilang OEM tertumpu pada mereka yang betul-betul newbie dalam dunia perniagaan. Nasihat saya, jika nak elakkan risiko untuk bina produk jenama sendiri melalui Kilang OEM , mulakan dengan program kecil-kecilan seperti dropship, kemudian upgrade kepada agen, stokis dan pengedar.

PANGGILAN KEPADA USAHAWAN PRODUK! Bina produk jenama sendiri terus di kilang FormulaBIndustry. Kilang OEM bertaraf GMP ini akan membantu anda membina produk pertama atau sedia ada dengan harga yang rendah berserta kelulusan seperti KKM , HALAL dan MESTI. Lawati www.FormulaBIndustry.com . TAWARAN HARGA DAN TEMUJANJI EKSKLUSIF sehingga 31 OGOS ini. KLIK di sini sekarang! Atau hubungi saya di 0198805049. *Hubungi sekarang untuk EARLY- BIRD-PROMO - Temujanji eksklusif bersama RND dan Sales Executive Tuan Bolyan Ahmad*